Jablkovo-orechový krémeš
200 g masla
200 g práškového cukru
6 žĺtkov
200 g polohrubej múky
150 g mletých vlašských alebo lieskových orechov
200 g práškového cukru
6 žĺtkov
200 g polohrubej múky
150 g mletých vlašských alebo lieskových orechov
Jablková plnka: 850 - 900 g strúhaných jabĺk cca 60 ml vody 1 - 2 ČL škoricového cukru 1 ČL mletej škorice | Orechový sneh: 6 bielkov 5 PL práškového cukru 150 g mletých vlašských orechov čokoládová poleva na ozdobenie |
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a postupne pridávame žĺtky, preosiatu múku a orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Cesto roztrieme (najlepšie jemne pomúčenou rukou) na plech vyložený papierom na pečenie. Pri teplote 180°C pečieme 15 minút.
Príprava jablkovej plnky: Nahrubo nastrúhané jablká dáme do hrnca, posypeme škoricovým cukrom a škoricou, podlejeme vodou a prikryté za občasného miešania chvíľu podusíme. Rovnomerne rozotrieme na poloupečený koláč.
Príprava orechového snehu: Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka premiešame s mletými orechmi a rovnomerne ho rozotrieme na vrstvu jabĺk. Vložíme späť do rúry na 20 až 25 minút a dopečieme.
Upečený a vychladnutý koláč pokropíme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára