streda, 17. apríla 2013

Losos s kôprovou omáčkou

Losos s kôprovou omáčkou - recept
500 g lososa (bez kostí)
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie
korenie na ryby
slnečnicový olej

Kôprová omáčka:
výpek z lososa
1 PL hladkej múky
250 ml sladkej smotany
100 ml mlieka
1 ČL plnotučnej horčice
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté biele korenie
nasekaný kôpor
ocot a cukor podľa chuti

Porcie lososa umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. V panvici na malom množstve oleja ryby opečieme z obidvoch strán a odložíme na teplé miesto.
Príprava kôprovej omáčky: Do výpeku z ryby dáme múku a urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme smotanou a mliekom. Pridáme horčicu, pretlačený strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme posekaný kôpor, ochutíme octom, cukrom a krátko povaríme.
Vhodná príloha zemiaková kaša.
Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Losos s kôprovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore