Šalát zo stonkového zeleru
1 stonkový zeler
3 stredne veľké jablká
200 g kyslej smotany
100 g majonézy light alebo bieleho jogurtu
100 g hrozienok
100 g slnečnicových semienok
soľ a mleté čierne korenie
3 stredne veľké jablká
200 g kyslej smotany
100 g majonézy light alebo bieleho jogurtu
100 g hrozienok
100 g slnečnicových semienok
soľ a mleté čierne korenie
Stonkový zeler rozoberieme a jednotlivé stonky umyjeme, odstránime listy a drevnaté konce. Vložíme do parného hrnca a sparíme do polomäkka. Necháme vychladnúť, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy.
Jablká umyjeme, rozrežeme na polovicu a odstránime jadrovníky. Nakrájame na drobné kocky a pridáme k zeleru. Pridáme kyslú smotanu, biely jogurt a premiešame. Do zmesi pridáme hrozienka, slnečnicové semienka, osolíme okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Prikryjeme a vložíme do chladničky na 30 - 60 minút.
Šalát podávame samostatne s tmavým pečivom, ale aj výborne sa hodí k pečenému alebo grilovanému bravčovému mäsu alebo kurčaťu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Jablká umyjeme, rozrežeme na polovicu a odstránime jadrovníky. Nakrájame na drobné kocky a pridáme k zeleru. Pridáme kyslú smotanu, biely jogurt a premiešame. Do zmesi pridáme hrozienka, slnečnicové semienka, osolíme okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Prikryjeme a vložíme do chladničky na 30 - 60 minút.
Šalát podávame samostatne s tmavým pečivom, ale aj výborne sa hodí k pečenému alebo grilovanému bravčovému mäsu alebo kurčaťu.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára