Kuracina so zelerom
500 g kuracích pŕs
soľ, mleté čierne korenie
korenie na kura
gyros korenie
sójová omáčka
olivový olej
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
2 - 3 stonky zeleru
kurací vývar
petržlenová vňať
4 vajcia
hladká múka alebo Solamyl na zahustenie
soľ, mleté čierne korenie
korenie na kura
gyros korenie
sójová omáčka
olivový olej
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
2 - 3 stonky zeleru
kurací vývar
petržlenová vňať
4 vajcia
hladká múka alebo Solamyl na zahustenie
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky, ktoré osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme korením na kura, gyros korením a pokvapkáme sójovou omáčkou a olivovým olejom. Všetko premiešame, prikryjeme a necháme 25 minút v chlade odstáť.
V panvici na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ochutené mäso a na kúsky nakrájaný stonkový zeler a opekáme asi 5 minút. Pridáme plátky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a dusíme domäkka. Občas premiešame, ak treba podlejeme vývarom. Nakoniec jemne zahustíme hladkou múkou, ktorú sme rozmiešali v malom množstve studenej vody.
Z vajec si pripravíme volské oká.
Mäsko podávame so zemiakovou kašou, s volským okom a s ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V panvici na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ochutené mäso a na kúsky nakrájaný stonkový zeler a opekáme asi 5 minút. Pridáme plátky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a dusíme domäkka. Občas premiešame, ak treba podlejeme vývarom. Nakoniec jemne zahustíme hladkou múkou, ktorú sme rozmiešali v malom množstve studenej vody.
Z vajec si pripravíme volské oká.
Mäsko podávame so zemiakovou kašou, s volským okom a s ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára