štvrtok, 9. mája 2013

Kráľovské hrianky

Kráľovské hrianky - recept
4 ks staršieho chleba
Rama
4 vajcia
1 strúčik cesnaku
1 PL strúhaného syra
soľ

Plátky chleba natrieme ramou z obidvoch strán a položíme na suchý plech. Vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme cca 4 - 5 minút.
Zatiaľ si vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov. Teplé hrianky potrieme z obidvoch strán cesnakom. Potom na hrianky navŕšime sneh, ktorý posypeme syrom. V strede urobíme jamku a opatrne do nej vyklopíme žĺtok. Osolíme, položíme na plech a v rúre na 180°C zapekáme asi 5 - 10 minút tak, aby sneh zožltol a žĺtok ostal polomäkký. Posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávame teplé.
Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kráľovské hrianky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore