Kráľovské hrianky
4 ks staršieho chleba
Rama
4 vajcia
1 strúčik cesnaku
1 PL strúhaného syra
soľ
Rama
4 vajcia
1 strúčik cesnaku
1 PL strúhaného syra
soľ
Plátky chleba natrieme ramou z obidvoch strán a položíme na suchý plech. Vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme cca 4 - 5 minút.
Zatiaľ si vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov. Teplé hrianky potrieme z obidvoch strán cesnakom. Potom na hrianky navŕšime sneh, ktorý posypeme syrom. V strede urobíme jamku a opatrne do nej vyklopíme žĺtok. Osolíme, položíme na plech a v rúre na 180°C zapekáme asi 5 - 10 minút tak, aby sneh zožltol a žĺtok ostal polomäkký. Posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávame teplé.
Dobrú chuť!
Doba prípravy: Zatiaľ si vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov. Teplé hrianky potrieme z obidvoch strán cesnakom. Potom na hrianky navŕšime sneh, ktorý posypeme syrom. V strede urobíme jamku a opatrne do nej vyklopíme žĺtok. Osolíme, položíme na plech a v rúre na 180°C zapekáme asi 5 - 10 minút tak, aby sneh zožltol a žĺtok ostal polomäkký. Posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávame teplé.
Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára