pondelok, 14. októbra 2013

Plnený baklažán

Plnený baklažán - recept
2 baklažány
400 - 500 g mletého mäsa
1 väčšia mrkva
100 g ovčieho syra
1 cibuľa
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
majorán

Baklažány pozdĺžne rozrežeme, vydlabeme z nich dužinu a pokrájame najemno.
Mleté mäso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, najemno strúhanou mrkvou, osolíme, okoreníme a ochutíme majoránom. Pridáme pokrájanú dužinu a na kocky nakrájaný syr. Všetko spolu dôkladne premiešame. Ochutenou zmesou naplníme baklažány, ktoré uložíme do vymasteného pekáča a na povrchu ich pokvapkáme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme domäkka asi 20 - 30 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom, so zemiakmi alebo s chlebom. Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Plnený baklažán - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore