Olivové kolieska s paradajkou
370 g ražnej múky
20 g čerstvého droždia
štipka cukru
soľ (podľa chuti)
180 ml vlažnej vody
2 PL slnečnicového alebo tekvicového oleja
2 PL olivového oleja
40 - 50 g zelených olív
cca 125 g mozzarely
malé paradajky
1 vajce na potretie
20 g čerstvého droždia
štipka cukru
soľ (podľa chuti)
180 ml vlažnej vody
2 PL slnečnicového alebo tekvicového oleja
2 PL olivového oleja
40 - 50 g zelených olív
cca 125 g mozzarely
malé paradajky
1 vajce na potretie
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, do ktorej sme pridali trochu cukru. Vlejeme do misky s múkou zmiešanú so soľou, so slnečnicovým a olivovým olejom. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájané zelené olivy a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto preložíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku, vytvarujeme valček a nakrájame na rovnaké kúsky. Každý kúsok roztiahneme do okrúhleho tvaru. Na kolieska poukladáme na kocky nakrájanú mozzarellu a rozkrojené malé paradajky. Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje aj povrch koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom a jemne osolíme. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 - 20 minút.
Podávame mierne vychladnuté. Dobrú chuť!
Doba prípravy: Vykysnuté cesto preložíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku, vytvarujeme valček a nakrájame na rovnaké kúsky. Každý kúsok roztiahneme do okrúhleho tvaru. Na kolieska poukladáme na kocky nakrájanú mozzarellu a rozkrojené malé paradajky. Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje aj povrch koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom a jemne osolíme. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 - 20 minút.
Podávame mierne vychladnuté. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára