Plnený baklažán
2 baklažány
400 - 500 g mletého mäsa
1 väčšia mrkva
100 g ovčieho syra
1 cibuľa
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
majorán
400 - 500 g mletého mäsa
1 väčšia mrkva
100 g ovčieho syra
1 cibuľa
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
majorán
Baklažány pozdĺžne rozrežeme, vydlabeme z nich dužinu a pokrájame najemno.
Mleté mäso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, najemno strúhanou mrkvou, osolíme, okoreníme a ochutíme majoránom. Pridáme pokrájanú dužinu a na kocky nakrájaný syr. Všetko spolu dôkladne premiešame. Ochutenou zmesou naplníme baklažány, ktoré uložíme do vymasteného pekáča a na povrchu ich pokvapkáme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme domäkka asi 20 - 30 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom, so zemiakmi alebo s chlebom. Dobrú chuť!
Doba prípravy: Mleté mäso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, najemno strúhanou mrkvou, osolíme, okoreníme a ochutíme majoránom. Pridáme pokrájanú dužinu a na kocky nakrájaný syr. Všetko spolu dôkladne premiešame. Ochutenou zmesou naplníme baklažány, ktoré uložíme do vymasteného pekáča a na povrchu ich pokvapkáme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme domäkka asi 20 - 30 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom, so zemiakmi alebo s chlebom. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára