štvrtok, 22. mája 2014

Koložvárska kapusta a la Ľudmovci

Koložvárska kapusta a la Ľudmovci - recept
2 cibule
olivový olej
1 kg kyslej kapusty
500 g hnedej ryže
500 g mletého mäsa
1 - 2 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca, mletá červená paprika
vegeta
250 ml sladkej smotany
2 vajcia
1 pár domácej klobásy

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme vyžmýkanú kapustu a dusíme domäkka.
Druhú cibuľu tiež nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, ktoré ochutíme soľou, korením, rascou, mletou červenou paprikou a za stáleho miešania opekáme domäkka asi 20 minút. Pred koncom opekania mäso ochutíme prelisovaným cesnakom.
Medzitým si premyjeme ryžu a uvaríme ju domäkka obvyklým spôsobom.
Mäkké mäso s uvarenou ryžou spolu dobre zmiešame.
Pekáč jemne potrieme olejom. Na dno pekáča dáme tenkú vrstvu kapusty, na ktorú poukladáme kolieska klobásy a prikryjeme mäsovo-ryžovou zmesou. Navrstvíme zvyšnú kapustu a opäť dáme zvyšnú mäsovo-ryžovú zmes a navrch poukladáme zvyšné kolieska klobásy. Prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre na 170°C zapekáme asi 20 minút. Potom odkryjeme a polejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka, vložíme späť do rúry a krátko zapečieme asi 10 - 12 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom. Chutný obed zapijeme pohárom chladeného piva.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Tento recept nám poslal pán Milan Ľudma.
Koložvárska kapusta a la Ľudmovci - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore