Tilapia s rukolou
500 g ryby Tilapia
korenie na ryby
soľ, maslo
grilovacie korenie
sušené oregano
2 citróny
1 červená paprika
125 g rukoly
olivový olej
korenie na ryby
soľ, maslo
grilovacie korenie
sušené oregano
2 citróny
1 červená paprika
125 g rukoly
olivový olej
Jednotlivé kúsky ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, posypeme sušeným oreganom, grilovacím korením a korením na ryby. Necháme chvíľu postáť.
Menší pekáč potrieme maslom, do ktorého poukladáme ochutené ryby. Citrón dôkladne umyjeme rozkrájame na mesiačiky a obložíme ryby v pekáči. Polejeme roztopeným maslom, prikryjeme a pri teplote 170°C pečieme cca 15 - 20 minút.
Rukolu umyjeme a osušíme. Dáme do hlbšej misky, pridáme nakrájanú červenú papriku, pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme, ochutíme bylinkami a zľahka premiešame.
Ryby podávame so šalátom z rukoly, citrónom a varenými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo.
Doba prípravy: Menší pekáč potrieme maslom, do ktorého poukladáme ochutené ryby. Citrón dôkladne umyjeme rozkrájame na mesiačiky a obložíme ryby v pekáči. Polejeme roztopeným maslom, prikryjeme a pri teplote 170°C pečieme cca 15 - 20 minút.
Rukolu umyjeme a osušíme. Dáme do hlbšej misky, pridáme nakrájanú červenú papriku, pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme, ochutíme bylinkami a zľahka premiešame.
Ryby podávame so šalátom z rukoly, citrónom a varenými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára