Morčacie prsia so špenátovou omáčkou
cca 1 kg morčacích pŕs
soľ
olivový olej
zmes byliniek a korenín podľa chuti (grilovacie korenie, rasca, oregano, rozmarín a podobne)
200 ml mäsového alebo zeleninového vývaru
500 g grahamových špagiet
250 g čerstvého baby špenátu
1 cibuľa
500 ml sladkej smotany
3 strúčiky cesnaku
soľ
olivový olej
zmes byliniek a korenín podľa chuti (grilovacie korenie, rasca, oregano, rozmarín a podobne)
200 ml mäsového alebo zeleninového vývaru
500 g grahamových špagiet
250 g čerstvého baby špenátu
1 cibuľa
500 ml sladkej smotany
3 strúčiky cesnaku
Špenátová omáčka: Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme doružova na olivovom oleji. Prilejeme smotanu a za stáleho miešania prevaríme a ochutíme soľou a korením.
Na troche olivového oleja speníme na plátky nakrájaný cesnak a pridáme umyté lístky špenátu. Jemne podusíme a prilejeme ochutenú smotanu. Za stáleho miešania privedieme do varu a keď omáčka začne hustnúť odstavíme. Vzniknutú špenátovú omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom.
Morčacie prsia: Prsia necháme vcelku, osolíme, potrieme olivovým olejom a obalíme v zmesi korenín a byliniek. Sprudka opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán. Podlejeme polovicou vývaru a dusíme domäkka. Počas dusenia môžeme mäso párkrát obrátiť. Hotové prsia nakrájame na úhľadné kúsky.
Špagety: Špagety uvaríme v osolenej vode tak, aby ostali al dente. Scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Zvyšok vývaru zohrejeme, polejeme ním špagety a počkáme, kým sa vývar nevpije do cestovín.
Špenátovú omáčku vlejeme do hlbokého taniera, pomocou vidličky vytvoríme zo špagiet hniezdo, na ktoré položíme plátok opečeného mäsa a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na troche olivového oleja speníme na plátky nakrájaný cesnak a pridáme umyté lístky špenátu. Jemne podusíme a prilejeme ochutenú smotanu. Za stáleho miešania privedieme do varu a keď omáčka začne hustnúť odstavíme. Vzniknutú špenátovú omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom.
Morčacie prsia: Prsia necháme vcelku, osolíme, potrieme olivovým olejom a obalíme v zmesi korenín a byliniek. Sprudka opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán. Podlejeme polovicou vývaru a dusíme domäkka. Počas dusenia môžeme mäso párkrát obrátiť. Hotové prsia nakrájame na úhľadné kúsky.
Špagety: Špagety uvaríme v osolenej vode tak, aby ostali al dente. Scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Zvyšok vývaru zohrejeme, polejeme ním špagety a počkáme, kým sa vývar nevpije do cestovín.
Špenátovú omáčku vlejeme do hlbokého taniera, pomocou vidličky vytvoríme zo špagiet hniezdo, na ktoré položíme plátok opečeného mäsa a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára