utorok, 26. augusta 2014

Cuketovo-bryndzové placky

Cuketovo-bryndzové placky - recept
1 kg zemiakov
600 g mladej cukety
200 g pravej ovčej bryndze
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
cca 110 g špaldovej celozrnnej múky
1 vajce
soľ, mleté čierne korenie
majorán
repkový olej

Cuketu aj so šupkou nahrubo nastrúhame, jemne osolíme, premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby pustila šťavu.
Očistené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme nahrubo nastrúhanú cibuľu, bryndzu, vyžmýkanú cuketu, vajíčko, pretlačené strúčiky cesnaku a dobre premiešame. Nakoniec podľa potreby prisypeme múku a dôkladne premiešame. Dochutíme majoránom, korením a prípadne soľou. Z pripraveného cesta na lyžici rozpáleného oleja vyformujeme placky a vypražíme z obidvoch strán.
Podávame teplé s acidofilným mliekom a posypané bryndzou, prípadne naplníme mäsom.
Hotové jedlo je chutné a sýte. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Cuketové placky a Cuketové placky s ovčím syrom
Cuketovo-bryndzové placky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore