Mäsovo-zeleninové rizoto
850 g bravčového mäsa
olivový olej
1 cibuľa
mletá červená paprika
soľ, mleté čierne korenie
1 kocka mäsového bujónu bez glutamanu
450 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok kukurica)
500 g hnedej ryže
olivový olej
1 cibuľa
mletá červená paprika
soľ, mleté čierne korenie
1 kocka mäsového bujónu bez glutamanu
450 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok kukurica)
500 g hnedej ryže
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso osolíme okoreníme a za stáleho miešania ho necháme zatiahnuť a pustiť šťavu. Potom posypeme mletou červenou paprikou, pridáme bujón, premiešame a dusíme domäkka cca 60 minút. Počas dusenia podlievame trochou vody a občas premiešame. Potom k mäsu pridáme zeleninu opäť premiešame a dusíme 7 - 10 minút. Nakoniec do hrnca, pridáme umytú ryžu, zalejeme vodou tak, aby ryža bola nad povrchom centimeter zaliata a prikryjeme. Hrniec vložíme do vyhriatej rúry na maximum a zapekáme domäkka 30 - 35 minút. Počas pečenia nemiešame voda sa odparí. Vyberieme z rúry necháme asi 5 minút odstáť a nakoniec premiešame.
Hotové mäsovo-zeleninové rizoto podávame so zeleninovým šalátom (cviklovým, tekvicovým alebo cuketovým). Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Hotové mäsovo-zeleninové rizoto podávame so zeleninovým šalátom (cviklovým, tekvicovým alebo cuketovým). Prajem dobrú chuť!
Tento recept nám opäť poslal pán Milan Ľudma.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára