Cuketovo-bryndzové placky
1 kg zemiakov
600 g mladej cukety
200 g pravej ovčej bryndze
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
cca 110 g špaldovej celozrnnej múky
1 vajce
soľ, mleté čierne korenie
majorán
repkový olej
600 g mladej cukety
200 g pravej ovčej bryndze
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
cca 110 g špaldovej celozrnnej múky
1 vajce
soľ, mleté čierne korenie
majorán
repkový olej
Cuketu aj so šupkou nahrubo nastrúhame, jemne osolíme, premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby pustila šťavu.
Očistené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme nahrubo nastrúhanú cibuľu, bryndzu, vyžmýkanú cuketu, vajíčko, pretlačené strúčiky cesnaku a dobre premiešame. Nakoniec podľa potreby prisypeme múku a dôkladne premiešame. Dochutíme majoránom, korením a prípadne soľou. Z pripraveného cesta na lyžici rozpáleného oleja vyformujeme placky a vypražíme z obidvoch strán.
Podávame teplé s acidofilným mliekom a posypané bryndzou, prípadne naplníme mäsom.
Hotové jedlo je chutné a sýte. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Očistené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme nahrubo nastrúhanú cibuľu, bryndzu, vyžmýkanú cuketu, vajíčko, pretlačené strúčiky cesnaku a dobre premiešame. Nakoniec podľa potreby prisypeme múku a dôkladne premiešame. Dochutíme majoránom, korením a prípadne soľou. Z pripraveného cesta na lyžici rozpáleného oleja vyformujeme placky a vypražíme z obidvoch strán.
Podávame teplé s acidofilným mliekom a posypané bryndzou, prípadne naplníme mäsom.
Hotové jedlo je chutné a sýte. Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Cuketové placky a Cuketové placky s ovčím syrom
0 komentárov:
Zverejnenie komentára