utorok, 2. septembra 2014

Tvarohovo-snehové kocky

Tvarohovo-snehové kocky - recept
250 g hladkej špaldovej múky
70 g stevion (podľa chuti)
1/2 prášku do pečiva
2 - 3 ČL kakaa
130 g masla (izbovej teploty)
2 žĺtky
2 - 3 PL mlieka
3 - 4 PL mletých vlašských orechov

Plnka:
500 g jemného mäkkého tvarohu
2 vanilínové cukry
2 - 3 PL trstinového cukru
1 krémový prášok Zlatý klas
4 žĺtky
1 - 2 PL citrónovej šťavy
nastrúhaná kôra z 1 citróna

Sneh:
6 bielkov
štipka soli
3 PL stevion (podľa chuti)
Múku, stevion, prášok do pečiva a kakao spolu dobre premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, mlieko a vypracujeme hladké lesklé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
Medzitým si pripravíme plnku: Tvaroh vymiešame s vanilínovým a trstinovým cukrom podľa chuti. Postupne vmiešame citrónovú kôru, Zlatý klas, žĺtky a nakoniec citrónovú šťavu.
Mierne vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou valčeka ho prenesieme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie. Povrch cesta posypeme mletými orechmi, aby sa plnka nepremočila. Potom na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 - 15 minút, kým plnka nestuhne.
Z bielkov, štipky soli a stevionu vyšľaháme tuhý sneh.
Koláč vyberieme z rúry a na tvarohovú plnku rovnomerne natrieme vyšľahaný tuhý sneh. Vložíme späť do rúry, ale teplotu znížime na 150°C a pečieme cca 15 minút, kým sneh nedostane na povrchu zlatistú farbu.
Koláčik nie je sladký, ale svieži s lahodnou chuťou a príjemne sa rozplýva na jazyku. Vhodný na posedenie v kruhu rodiny s dobrou šálkou kávy. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Kakaovo-tvarohové rezy
Poznámka: Stevion môžeme nahradiť práškovým cukrom.
Tvarohovo-snehové kocky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore