pondelok, 23. marca 2015

Baklažánový koláč

Baklažánový koláč - recept
1 väčší baklažán
2 jarné cibuľky
1 menší pór
1 čili paprička
1/2 citróna
275 g lístkového cesta
200 g jemného hrudkového tvarohu
2 - 3 PL olivového oleja
morská bylinková soľ
1 ČL koriander semienka alebo drvený

Baklažán nakrájame na menšie kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám nestmavol a premiešame.
Jarné cibuľky a pór nakrájame nadrobno. Čili papričku nasekáme nadrobno.
Na dvoch lyžiciach oleja speníme najprv jarné cibuľky, pridáme pór a spolu opekáme asi 7 - 8 minút. Potom pridáme baklažán, osolíme a opäť opekáme ďalších 8 - 10 minút. Takto pripravený baklažán preložíme na studený tanier a necháme vychladnúť.
Nasekanú čili papričku zmiešame s lyžicou oleja a koriandrom. Pridáme tvaroh a premiešame. Takto pripravený tvaroh zmiešame s vychladnutým baklažánom.
Plát lístkového cesta položíme na plech a po celom obvode cesto zvinieme asi 0,5 cm. Potom na cesto rovnomerne rozotrieme baklažánovú zmes a pri teplote 200°C pečieme cca 20 minút. Necháme chvíľu odstáť a nakrájame. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Vyskúšali sme ďalší vegetariánsky recept od Martina Pyca Rauscha. Koláčik je veľmi chutný a vhodný na obed, olovrant, prípadne na večeru.
Baklažánový koláč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore