pondelok, 11. mája 2015

Kyslá cícerová polievka

Kyslá cícerová polievka - recept
150 g cíceru
6 menších zemiakov
200 ml ryžového mlieka
3 bobkové listy
5 - 6 guľôčok nového korenia
morská bylinková soľ
ocot podľa chuti
bazalka alebo petržlenová vňať

Cícer zalejeme vriacou vodou a krátko povaríme najviac 3 minúty. Prikryjeme a na chladnom mieste necháme stáť do druhého dňa.
Potom ho scedíme, prepláchneme, vsypeme do hrnca a zalejeme asi 2 litrami vody. Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, korenie a varíme domäkka cca 30 minút. Odoberieme si za naberačku celých bobúľ cíceru. Do polievky za stáleho miešania prilejeme ryžové mlieko, necháme prejsť varom a odstavíme. Polievku necháme mierne vychladnúť, vyberieme korenie, bobkové listy a ponorným mixérom rozmixujeme. Nakoniec dochutíme octom, prípadne osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou. Do rozmixovanej polievky vrátime celé bobuľky cícera. Prajem dobrú chuť!
Hotové jedlo je veľmi chutné a zdravé. Cícer varením nestráca vzácne zložky, ku ktorým patria železo, draslík, vápnik a vitamín B. Je bohatý na bielkoviny a prirodzenú vlákninu. Vďaka svojim výborným výživným hodnotám si na svoj tanier pripravte chutný a zdravý cícer.
Doba prípravy:
Kyslá cícerová polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore