utorok, 11. augusta 2015

Zapekané zemiaky s hubami

Zapekané zemiaky s hubami - recept
1 kg zemiakov
250 g hnedých šampiňónov
2 - 3 ks domácej údenej klobásy
2 vajcia uvarené natvrdo
2 cibule
1 červená paprika
soľ, mleté čierne korenie
2 surové vajcia
250 ml sladkej smotany
2 - 3 PL kyslej smotany
120 g najemno strúhaného syra Cheddar
olivový olej

V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme domäkka.
Medzitým si na kocky nakrájame domácu klobásu, papriku, cibuľu a vajíčka uvarené natvrdo.
Do vymastenej zapekacej misy dáme vrstvu zemiakov, pridáme vrstvu dusených húb, cibuľu, papriku, vajíčka, klobásu a vrstvenie ukončíme zvyšnými zemiakmi. Surové vajíčka a obidve smotany spolu rozšľaháme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Polejeme pripravené zemiaky v mise a posypeme syrom. Vložíme do vyhriatej rúry na 185°C a zapekáme 30 - 35 minút. Podávame so šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Hotové jedlo je šťavnaté, voňavé a veľmi chutné. V chuťovom podtóne pripomína francúzske zemiaky.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Hubové zemiaky
Zapekané zemiaky s hubami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore