pondelok 18. januára 2016

Ryžový nákyp s tvarohom

Ryžový nákyp s tvarohom - recept
500 g hnedej ryže
1200 ml mlieka
soľ, kúsok celej škorice
1 - 2 PL agáve sirupu (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
cca 25 g masla
500 g jemného mäkkého tvarohu
3 väčšie jablká
mletá škorica
4 vajcia plus 1 na potretie

Prebratú ryžu premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme kúsok celej škorice, jemne osolíme a podľa chuti osladíme agáve sirupom alebo stéviovým cukrom. Premiešame a na miernom ohni za občasného miešania uvaríme domäkka. Odstavíme z ohňa, vyberieme celú škoricu, primiešame maslo, vanilínový cukor a necháme chvíľu vychladnúť. Potom postupne vmiešame tvaroh, nahrubo nastrúhané jablká, ktoré sme ochutili mletou škoricou. Nakoniec vmiešame rozšľahané vajíčka, ak treba osladíme a osolíme. Masu dáme do zapekacej formy, ktorú sme potreli maslom a povrch urovnáme. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme cca 20 - 25 minút. Nákyp vyberieme z rúry jemne ho potrieme rozšľahaným vajíčkom, vložíme späť do rúry a krátko zapečieme 5 - 10 minút.
Po upečení necháme krátko vychladnúť. Pokrájame na porcie a podávame poliate jablkovou šťavou ozdobené lístkami stévie. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobné recepty: Ryžový nákyp a Ryžový nákyp s mrkvou a ananásom
Ryžový nákyp s tvarohom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore