pondelok, 25. januára 2016

Špenátová ryža s mletým mäsom

Špenátová ryža s mletým mäsom - recept
500 g celozrnnej ryže
mäsový vývar
125 g čerstvého špenátu
olivový olej
2 cibule
800 g mletého mäsa
3 strúčiky cesnaku
150 g strúhanej mozzarelly
morská soľ, mleté čierne korenie
korenie na mleté mäso
mletá sladká červená paprika
sušený majorán
4 vajcia
250 ml sladkej smotany

Ryžu premyjeme a necháme odkvapkať. Na malom množstve oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu a chvíľu spolu opekáme. Zalejeme mäsovým vývarom a na miernom ohni varíme domäkka. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.
Lístky špenátu umyjeme, osušíme nasekáme a spolu s cca 50 g strúhanej mozzarelly vmiešame do vychladnutej ryže.
V hlbšej panvici na oleji speníme druhú nadrobno pokrájanú cibuľu aj s plátkami cesnaku. Pridáme mleté mäso, ktoré necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme, posypeme korením na mleté mäso, mletou červenou paprikou, premiešame a za stáleho obracania opečieme domäkka. Nakoniec ochutíme sušeným majoránom a odstavíme.
Zapekaciu misu potrieme olejom rozložíme polovicu ochutenej ryže, pridáme opečené mleté mäso a navrstvíme zvyšnú časť ryže. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme smotanu, 40 g strúhaného syra, osolíme, okoreníme a rovnomerne polejeme naplnenú misu.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 35 - 40 minút. Potom vyberieme, posypeme zvyšným strúhaným syrom a krátko zapečieme.
Podávame s hlávkovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Špenátová ryža s mletým mäsom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore