pondelok, 11. januára 2016

Tvarohový chlebík s mandľami

Tvarohový chlebík s mandľami - recept
250 g hladkej špaldovej múky
250 g pšeničnej celozrnnej múky jemne mletej
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
8 g stévie alebo 160 g práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
štipka soli
nastrúhaná kôra z 1 citróna
150 g masla (izbovej teploty)
2 vajcia (izbovej teploty)
250 g jemného mäkkého tvarohu (izbovej teploty)
60 g mandľových lupienok
30 g hrozienok
30 g sušených brusníc
tuzemský um

Hrozienka s brusnicami zalejeme umom a necháme stáť asi hodinu.
Múky, prášok do pečiva a stéviu alebo práškový cukor preosejeme. Pridáme štipku soli, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, cca 40 g mandľových lupienkov a spolu premiešame. Pridáme maslo, ktoré zapracujeme do múky, aby nám vznikla mrvenička. Nakoniec do cesta pridáme vajíčka, tvaroh a scedené hrozienka s brusnicami. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré vyformujeme na bochník.
Bochník položíme do formy vyloženej papierom na pečenie, povrch posypeme zvyšnými mandľovými lupienkami a zatlačíme ich do cesta. Prikryjeme čistou utierkou a necháme pri izbovej teplote stáť 2 - 3 hodiny (cesto mierne zväčší svoj objem).
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 - 40 minút. Po upečení odstránime papier a necháme na mriežke vychladnúť. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie a necháme odstáť cca 18 hodín. Potom ho posypeme trstinovým práškovým cukrom a pokrájame.
Chlebík natrieme maslom a džemom, prípadne medom a máme chutné raňajky:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Tvarohový chlebík s mandľami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore