Quiche (kiš) s bryndzou a so šunkou
200 g špaldovej polohrubej múky
100 g masla
1 vajce
štipka soli
Bryndzová plnka:
250 g ovčej bryndze
50 g kyslej smotany
2 vajcia
100 g dusenej šunky
mleté čierne korenie
kôpor
100 g masla
1 vajce
štipka soli
Bryndzová plnka:
250 g ovčej bryndze
50 g kyslej smotany
2 vajcia
100 g dusenej šunky
mleté čierne korenie
kôpor
Múku preosejeme, pridáme soľ, maslo a vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 15 minút do chladničky. Na jemne pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a vyložíme ním dno i boky vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej koláčovej formy. Dno formy popicháme vidličkou a cesto dáme predpiecť asi na 10 minút do vyhriatej rúry na 180°C.
Zatiaľ si pripravíme bryndzovú plnku: Bryndzu rozdrobíme, zmiešame s kyslou smotanou, s vajíčkami a nadrobno pokrájanou šunkou. Nakoniec ochutíme soľou a korením. Plnku rovnomerne nalejeme na predpečený korpus a povrch posypeme nasekaným kôprom. Vložíme späť do rúry a upečieme do zlatohneda cca 20 - 30 minút.
Podávame s acidofilným mliekom. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára