pondelok, 25. apríla 2016

Orechové rezy s farebnými plnkami

Orechové rezy s farebnými plnkami - recept
Orechové cesto (2-krát):
4 vajcia
4 PL trstinového cukru
1 vanilínový cukor
80 g polohrubej špaldovej múky
štvrť lyžičky prášku do pečiva
15 g mletých orechov
1 PL vlažnej vody

Plnka:
1 L mlieka
4 PL trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
3 krémové prášky Zlatý klas
200 g masla (izbovej teploty)
6 PL mletých vlašských orechov
1 - 2 PL tuzemského umu
20 g čokolády na varenie 52% kakaa
2 - 3 PL vaječného likéru

Carobové cesto:
4 vajcia
4 PL trstinového cukru
1 vanilínový cukor
80 g polohrubej špaldovej múky
štvrť lyžičky prášku do pečiva
15 g mletých orechov
2 ČL carobu alebo kakaa
1 PL vlažnej vody
Čokoládová poleva:
120 g čokolády na varenie 52% kakaa
2- 3 PL oleja

Orechové cesto:
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky, trstinový a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista. Pridáme vodu, opäť prešľaháme a postupne zľahka vmiešame sneh, múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 7 - 10 minút.
Z rovnakých surovín a postupu upečieme ešte jedno orechové cesto.
Carobové cesto má rovnaký postup, len k orechom primiešame carob. Všetky tri korpusy necháme vychladnúť.
Príprava plnky: Z mlieka, trstinového cukru a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť a občas premiešame. Maslo vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme um, orechy a postupne pridávame do vychladnutej kaše a vymiešame na hladkú plnku. Plnku si rozdelíme na dve polovice. Do jednej zašľaháme roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu, do druhej vaječný likér.
Vychladnuté korpusy pokvapkáme umom.
Na prvý orechový korpus natrieme čokoládovú plnku, priložíme carobový korpus a natrieme likérovú plnku, ktorú prikryjeme druhým orechovým korpusom. Koláč mierne zaťažíme a dáme na pár hodín do chladu stuhnúť. Potom polejeme čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájame na rezy alebo kocky. Ozdobíme mletými orechmi a lístkami stévie.
Prajem dobrú chuť!
Hotový koláčik je svieži, lahodný, príjemne sa rozplýva na jazyku, nie je veľmi sladký a pri dobrej kávičke je to hotová mňamka:) Vhodný na slávnostné chvíle v kruhu rodiny a priateľov.
Doba prípravy:
Orechové rezy s farebnými plnkami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore