Kukurično-špaldový chlieb
250 ml kukuričnej múky
250 ml hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
1/2 ČL soli (podľa chuti)
1 ČL trstinového cukru (podľa chuti)
2 vajcia
250 ml mlieka
150 g bieleho jogurtu
50 ml olivového oleja
nastrúhaná kôra z 1 citróna
250 ml hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
1/2 ČL soli (podľa chuti)
1 ČL trstinového cukru (podľa chuti)
2 vajcia
250 ml mlieka
150 g bieleho jogurtu
50 ml olivového oleja
nastrúhaná kôra z 1 citróna
Do väčšej misky preosejeme obidve múky, prášok do pečiva, pridáme soľ, cukor a premiešame.
V druhej miske rozšľaháme vajíčka s jogurtom, mliekom, olejom a citrónovou kôrou. Túto zmes vlejeme do misky so suchými ingredienciami. Metličkou dôkladne premiešame, aby v ceste neostali hrudky. Cesto vylejeme do formy na chlieb, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 45 - 50 minút. Drevenou špajdľou si skontrolujeme či je chlebík upečený. Po upečení vyberieme z formy, papier odstránime a na mriežke necháme vychladnúť.
Podávame na raňajky s bylinkovým maslom, prípadne s rôznymi nátierkami a čerstvou zeleninou. Prajem dobrú chuť!
Tento chlebík je nadýchaný, vzdušný, mäkučký a veľmi chutný. Keby bol pripravený nasladko, tak chuťou pripomína bábovku.
Doba prípravy: V druhej miske rozšľaháme vajíčka s jogurtom, mliekom, olejom a citrónovou kôrou. Túto zmes vlejeme do misky so suchými ingredienciami. Metličkou dôkladne premiešame, aby v ceste neostali hrudky. Cesto vylejeme do formy na chlieb, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 45 - 50 minút. Drevenou špajdľou si skontrolujeme či je chlebík upečený. Po upečení vyberieme z formy, papier odstránime a na mriežke necháme vychladnúť.
Podávame na raňajky s bylinkovým maslom, prípadne s rôznymi nátierkami a čerstvou zeleninou. Prajem dobrú chuť!
Tento chlebík je nadýchaný, vzdušný, mäkučký a veľmi chutný. Keby bol pripravený nasladko, tak chuťou pripomína bábovku.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára