Losos na pive
800 g lososa s kožou
svetlé pivo
morská soľ
mleté korenie štyroch farieb
korenie na ryby
maslo
5 - 6 PL mletých lieskových orechov (podľa potreby)
5 - 6 PL najemno strúhaného tvrdého syra (podľa potreby)
svetlé pivo
morská soľ
mleté korenie štyroch farieb
korenie na ryby
maslo
5 - 6 PL mletých lieskových orechov (podľa potreby)
5 - 6 PL najemno strúhaného tvrdého syra (podľa potreby)
Filety lososa umyjeme, osušíme, rozkrájame na porcie, ktoré poukladáme do vhodnej nádoby vedľa seba a zalejeme pivom. Prikryjeme a dáme na dve hodiny do chladničky.
Dno pekáča potrieme maslom a kožou nadol poukladáme porcie lososa. Každý porciu osolíme, okoreníme, podlejeme trochou piva, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 10 - 15 minút. Ak treba počas pečenia podlievame vodou alebo pivom. Potom vyberieme a štedro posypeme zmesou strúhaného syra a mletých lieskovcov. Navrch položíme tenký plátok masla, vložíme späť do rúry a necháme krátko zapiecť.
Podávame so zemiakovým pyré a mrkvovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Dno pekáča potrieme maslom a kožou nadol poukladáme porcie lososa. Každý porciu osolíme, okoreníme, podlejeme trochou piva, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 10 - 15 minút. Ak treba počas pečenia podlievame vodou alebo pivom. Potom vyberieme a štedro posypeme zmesou strúhaného syra a mletých lieskovcov. Navrch položíme tenký plátok masla, vložíme späť do rúry a necháme krátko zapiecť.
Podávame so zemiakovým pyré a mrkvovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Hotové jedlo je šťavnaté, veľmi chutné, zdravé a ľahko stráviteľné.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára