Pikantná bryndzová nátierka
200 g pravej ovčej bryndze
1 menšia červená paprika
2 PL hustého bieleho jogurtu
mletá červená paprika, soľ (podľa chuti)
na ozdobu pažítka alebo jarná cibuľka
1 menšia červená paprika
2 PL hustého bieleho jogurtu
mletá červená paprika, soľ (podľa chuti)
na ozdobu pažítka alebo jarná cibuľka
Papriku očistíme, nakrájame na menšie kocky, pridáme bryndzu, jogurt, mletú červenú papriku (som nedala) a všetko spolu rozmixujeme. Podľa chuti osolíme, prípadne okoreníme, premiešame a hotovú nátierku odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Nátierku natrieme na tmavý celozrnný chlieb alebo pečivo, posypeme nasekanou pažítkou, prípadne zelenou vňaťou z jarnej cibuľky a podávame s čerstvou zeleninou a ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Nátierku natrieme na tmavý celozrnný chlieb alebo pečivo, posypeme nasekanou pažítkou, prípadne zelenou vňaťou z jarnej cibuľky a podávame s čerstvou zeleninou a ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára