pondelok, 20. júna 2016

Sójová nátierka

Sójová nátierka - recept
200 g sóje
2 - 3 väčšie zemiaky
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
kúsok póru dlhý cca 5 - 6 cm
morská bylinková soľ
mletá rasca
mleté biele korenie
petržlenová vňať

Sóju opláchneme studenou vodou, vložíme do hrnca, zalejeme ju vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň vodu zlejeme, zalejeme ju čistou studenou vodou a pod pokrievkou na miernom ohni varíme takmer domäkka.
Očistené zemiaky pokrájame na kocky, očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme do hrnca k takmer uvarenej sóji. Ak treba, dolejeme vodu a všetko spolu dovaríme domäkka. Potom scedíme, ale vývar si odložíme. Sóju so zemiakmi dáme do vhodnej nádoby, prilejeme trochu vývaru a roztlačíme na hladkú hmotu alebo použijeme tyčový mixér. Ak treba po troche si prilievame sójový vývar, aby nátierka mala správnu konzistenciu t.j. nesmie byť moc riedka a ani moc tuhá. Necháme úplne vychladnúť a potom, pridáme nadrobno nakrájaný pór, pretlačené strúčiky cesnaku, posypeme mletou rascou a podľa chuti osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame posekanú petržlenovú vňať, prípadne iné bylinky. Hotovú nátierku odložíme na pár hodín do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Podávame s tmavým celozrnným chlebom alebo pečivom, s hlávkovým šalátom a s čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Sójová nátierka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore