Zapekané penne s karfiolom
400 g špaldové celozrnné penne
1 karfiol
olivový olej
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
200 g kyslej smotany
3 vajcia
80 g čerstvého ovčieho syra
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
zmes: petržlenová vňať a medvedí cesnak
maslo a kukuričná strúhanka
1 karfiol
olivový olej
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
200 g kyslej smotany
3 vajcia
80 g čerstvého ovčieho syra
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
zmes: petržlenová vňať a medvedí cesnak
maslo a kukuričná strúhanka
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky, ktoré vložíme do parného hrnca a krátko sparíme do polomäkka.
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode a pod pokrievkou ich necháme dôjsť. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
Vo väčšom hrnci na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu spolu s plátkami cesnaku a odstavíme. Pridáme karfiol, cestoviny a všetko spolu zľahka premiešame.
Pekáč potrieme maslom, posypeme strúhankou, rovnomerne naplníme cestovinovo-karfiolovou zmesou a povrch urovnáme. Celé to polejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka, primiešali najemno nastrúhaný syr a ochutili soľou, korením, petržlenovou vňaťou a medvedím cesnakom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 20 - 25 minút. Podávame s hlávkovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode a pod pokrievkou ich necháme dôjsť. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
Vo väčšom hrnci na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu spolu s plátkami cesnaku a odstavíme. Pridáme karfiol, cestoviny a všetko spolu zľahka premiešame.
Pekáč potrieme maslom, posypeme strúhankou, rovnomerne naplníme cestovinovo-karfiolovou zmesou a povrch urovnáme. Celé to polejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka, primiešali najemno nastrúhaný syr a ochutili soľou, korením, petržlenovou vňaťou a medvedím cesnakom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 20 - 25 minút. Podávame s hlávkovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Karfiol môžeme vymeniť za brokolicu a získame ďalší variant chutného jedla:)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára