Losos s citrónovou omáčkou
600 - 700 g lososa bez kože
morská soľ
korenie na ryby
korenie garam masala
2 citróny, maslo
6 plátkov čerstvého ovčieho syra
Citrónová omáčka:
1 ČL trstinového cukru (podľa chuti)
250 ml sladkej smotany 33%
šťava z 1 citróna
morská soľ
korenie na ryby
korenie garam masala
2 citróny, maslo
6 plátkov čerstvého ovčieho syra
Citrónová omáčka:
1 ČL trstinového cukru (podľa chuti)
250 ml sladkej smotany 33%
šťava z 1 citróna
Lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu postáť. Potom osolíme a posypeme koreninami.
Druhý citrón dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.
Zapekaciu misu potrieme maslom. Na dno poukladáme kolieska citróna, na ktoré dáme ochutené porcie lososa a ešte na každú porciu položíme kúsok masla. Prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 12 - 15 minút. Potom vyberieme z rúry a na každú porciu ryby položíme plátok ovčieho syra. Vložíme späť do rúry a chvíľu zapekáme, kým sa syr mierne neroztopí cca 5 - 7 minút.
Príprava citrónovej omáčky: Do menšej nádoby dáme trstinový cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Potom prilejeme smotanu a na miernom ohni za stáleho miešania necháme skaramelizovaný cukor rozpustiť a smotanu zovrieť. Odstavíme a opäť za stáleho miešania pomaly prilievame citrónovú šťavu a omáčka nám krásne začne hustnúť.
Na tanieri každú porciu lososa polejeme citrónovou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi a šalátom.
Jednoduché a ľahko stráviteľné jedlo, ktoré je aj veľmi chutné. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára