Šľahačkové rezy Nescafé
6 vajec
6 PL trstinového cukru
6 PL špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 ČL carobu alebo kakaa
6 PL mletých vlašských orechov
6 PL mlieka
400 ml šľahačky na šľahanie
2 PL instantnej kávy Nescafé
4 PL trstinového práškového cukru (podľa chuti)
1 stužovač na šľahačku
6 PL trstinového cukru
6 PL špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 ČL carobu alebo kakaa
6 PL mletých vlašských orechov
6 PL mlieka
400 ml šľahačky na šľahanie
2 PL instantnej kávy Nescafé
4 PL trstinového práškového cukru (podľa chuti)
1 stužovač na šľahačku
Žĺtky s trstinovým cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, carob a mleté orechy. Všetko spolu dobre premiešame, nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a cesto zľahka premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme cca 10 minút.
Príprava šľahačky Nescafé: Asi v 250 ml šľahačky si najprv dobre rozmiešame instantnú kávu, pridáme cukor, ktorý za stáleho miešania necháme rozpustiť, nakoniec pridáme stužovač na šľahačku, prilejeme zvyšnú šľahačku a vyšľaháme dotuha.
Vychladnutý koláč potrieme džemom a navrch rovnomerne natrieme dotuha vyšľahanú Nescafé šľahačku. Posypeme strúhanou čokoládou a dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Príprava šľahačky Nescafé: Asi v 250 ml šľahačky si najprv dobre rozmiešame instantnú kávu, pridáme cukor, ktorý za stáleho miešania necháme rozpustiť, nakoniec pridáme stužovač na šľahačku, prilejeme zvyšnú šľahačku a vyšľaháme dotuha.
Vychladnutý koláč potrieme džemom a navrch rovnomerne natrieme dotuha vyšľahanú Nescafé šľahačku. Posypeme strúhanou čokoládou a dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Jemný, nadýchaný a chutný koláčik s príchuťou a vôňou kávy. Vhodný na nedeľné popoludnie v kruhu rodiny a priateľov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára