streda, 12. apríla 2017

Pečený pstruh so syrovými zemiakmi

Pečený pstruh so syrovými zemiakmi - recept
800 g pstruha dúhového s kožou
sušený tymian
1 strúčik cesnaku
1 pomaranč
1 citrón
morská soľ
mleté čierne korenie
korenie na ryby bez glutamanu
olivový olej, maslo
sezamové semiačka biele a čierne
cca 300 g zelených fazuľových strukov

Syrové zemiaky:
1 kg zemiakov
morská soľ
200 - 300 g čerstvého ovčieho syra
maslo a petržlenová vňať

Pstruha dúhového zbavíme šupín, umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie.
Pekáč potrieme olejom, do ktorého poukladáme porcie ryby kožou nadol.
Pretlačený strúčik cesnaku zmiešame s trochou oleja a touto zmesou potrieme ryby v pekáči. Osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a korením na ryby. Navrch každej porcie poukladáme koliesko pomaranča a koliesko citróna. Pokvapkáme pomarančovou šťavou, na ovocie položíme kúsok masla a nakoniec posypeme bielym a čiernym sezamom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 - 190°C a pečieme domäkka cca 15 - 20 minút.

Očistené fazuľové struky umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky.
Do panvice dáme zohriať trochu olivového oleja s kúskom masla, pridáme fazuľové struky, osolíme, okoreníme a restujeme do polomäkka.

Syrové zemiaky: Očistené zemiaky, nakrájame na kocky, dáme do studenej vody, osolíme a varíme domäkka. Potom ich scedíme, pridáme na malé kocky nakrájaný syr, maslo, nasekanú petržlenovú vňať a pomocou vidličky jemne popučíme a premiešame.
Na tanier si najprv dáme fazuľové struky, na ktoré položíme porciu ryby a podávame so syrovými zemiakmi. Celú porciu pokvapkáme výpekom z rýb a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pečený pstruh so syrovými zemiakmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore