Pudingové vlny
5 vajec
250 g polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
10 PL teplej vody
100 ml oleja
100 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 - 2 ČL carobu alebo kakaa
250 g polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
10 PL teplej vody
100 ml oleja
100 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 - 2 ČL carobu alebo kakaa
Pudingová plnka: 500 ml mlieka 2 PL trstinového cukru (podľa chuti) 1 pistáciový puding | Smotanová poleva: 400 g kyslej smotany (16% alebo 18%) 1 - 2 vanilínové cukry (podľa chuti) škoricový cukor a škorica na posypanie |
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame vodu a olej. Potom opäť postupne pridávame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z cesta si odoberieme asi jednu tretinu, do ktorej pridáme carob a dobre premiešame.
Pripravíme si pudingovú plnku: Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne vylejeme svetlé cesto. Lyžičkou naň voľne poukladáme horúci puding a carobovým cestom navrch nakreslíme rôzne vzory (plechom jemne potrasieme, aby pri pečení vznikli pudingové vlny). Koláč dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 minút.
Zatiaľ si pripravíme smotanovú polevu: Smotanu dobre zmiešame s vanilínový cukrom.
Upečený koláč pomocou papiera preložíme na mriežku. Horúci koláč rovnomerne potrieme smotanovou polevou, posypeme škoricovým cukrom, mletou škoricou a necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pripravíme si pudingovú plnku: Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne vylejeme svetlé cesto. Lyžičkou naň voľne poukladáme horúci puding a carobovým cestom navrch nakreslíme rôzne vzory (plechom jemne potrasieme, aby pri pečení vznikli pudingové vlny). Koláč dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 minút.
Zatiaľ si pripravíme smotanovú polevu: Smotanu dobre zmiešame s vanilínový cukrom.
Upečený koláč pomocou papiera preložíme na mriežku. Horúci koláč rovnomerne potrieme smotanovou polevou, posypeme škoricovým cukrom, mletou škoricou a necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Zákusok je svieži, lahodný, krásne voňavý a príjemne sa rozplýva na jazyku. Vhodný na nedeľu alebo iné slávnostné chvíle.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára