Tvarohová nátierka s reďkovkou
250 g mäkkého hrudkovitého tvarohu
2 - 3 PL Ramy (podľa potreby)
2 PL kyslej smotany
3 - 4 väčšie reďkovky (podľa chuti)
kúsok póru (nemusí byť)
morská soľ a mleté čierne korenie
čerstvá pažítka
2 - 3 PL Ramy (podľa potreby)
2 PL kyslej smotany
3 - 4 väčšie reďkovky (podľa chuti)
kúsok póru (nemusí byť)
morská soľ a mleté čierne korenie
čerstvá pažítka
Tvaroh prepasírujeme cez sitko do vhodnej nádoby, pridáme Ramu a dôkladne premiešame. Do hladkej hmoty pridáme najemno nakrájaný pór, nahrubo nastrúhané reďkovky (alebo ich nakrájame najemno), kyslú smotanu a opäť všetko spolu premiešame. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec zľahka vmiešame nasekanú pažítku a hotovú nátierku odložíme do chladničky, aby sa všetky suroviny chuťovo spojili.
Podávame s tmavým chlebom, prípadne pečivom a čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame s tmavým chlebom, prípadne pečivom a čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ak postrúhaná reďkovka obsahuje veľa vody, tak ju z nej vytlačíme rukou a to preto, aby nátierka nemala riedku konzistenciu.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára