utorok 12. septembra 2017

Cícer s paradajkovou omáčkou a kurkumou

Cícer s paradajkovou omáčkou a kurkumou - recept
200 g uvareného cíceru
cca 9 stredne veľkých paradajok
1/2 hlávky brokolice
2 mrkvy
1/2 mladej cukety
3 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
olivový olej
morská bylinková soľ
kurkuma podľa chuti
petržlenová vňať

Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a krátko sparíme v parnom hrnci.
Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu a cuketu na malé kocky. Paradajky zbavíme šupky a tiež nakrájame na malé kocky.
Na malom množstve oleja speníme cibuľu, posypeme kurkumou a krátko ohrejeme. Pridáme mrkvu, premiešame, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Potom postupne pridávame cuketu, paradajky so šťavou, dusíme domäkka a občas premiešame. Pridáme uvarený a scedený cícer, premiešame a necháme ho chvíľku povariť, aby nasal všetky úžasné chute a vône jedla. Nakoniec pridáme brokolicu, ktorú krátko povaríme v cícerovo-paradajkovej omáčke. Odstavíme a dochutíme, soľou, pretlačenými strúčikmi cesnaku a nasekanou petržlenovou vňaťou. Hotové jedlo necháme chvíľu odpočívať, aby sa vône a chute spojili.
Podávame s bulgurom, ryžou, kuskusom, pšenom alebo toastom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Cícer s paradajkovou omáčkou a kurkumou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore