Obrátený slivkový koláč
40 g ghee
40 g trstinového cukru
cca 8 ks sliviek
Cesto:
70 g ghee
80 g práškového cukru (podľa chuti)
3 vajcia
80 ml mlieka
2 PL rumu
170 g hladkej špaldovej múky
2 ČL sódy bikarbóny
1 ČL mletej škorice
50 g mletých vlašských orechov
40 g trstinového cukru
cca 8 ks sliviek
Cesto:
70 g ghee
80 g práškového cukru (podľa chuti)
3 vajcia
80 ml mlieka
2 PL rumu
170 g hladkej špaldovej múky
2 ČL sódy bikarbóny
1 ČL mletej škorice
50 g mletých vlašských orechov
Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie tak, aby zakryl dno aj boky formy.
Ghee s cukrom vymiešame a zmes natrieme na dno formy.
Slivky umyjeme, osušíme, vykôstkujeme, pokrájame na mesiačiky a vejárovito ich uložíme na zmes masla a cukru.
Cesto: Ghee s cukrom a žĺtkami vyšľaháme dopenista. Vmiešame mlieko a rum. Potom striedavo zapracujeme zmes múky, sódy bikarbóny, škorice, orechov a sneh z bielkov. Cesto opatrne rozotrieme na slivky a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme asi 25 minút. Po miernom vychladnutí odstránime boky formy, koláč prikryjeme podnosom, obrátime (šťava zo sliviek, ktorá vynikla pri pečení vsiakne do korpusu a koláčik je šťavnatý) a opatrne odstránime papier. Necháme úplne vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Ghee s cukrom vymiešame a zmes natrieme na dno formy.
Slivky umyjeme, osušíme, vykôstkujeme, pokrájame na mesiačiky a vejárovito ich uložíme na zmes masla a cukru.
Cesto: Ghee s cukrom a žĺtkami vyšľaháme dopenista. Vmiešame mlieko a rum. Potom striedavo zapracujeme zmes múky, sódy bikarbóny, škorice, orechov a sneh z bielkov. Cesto opatrne rozotrieme na slivky a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme asi 25 minút. Po miernom vychladnutí odstránime boky formy, koláč prikryjeme podnosom, obrátime (šťava zo sliviek, ktorá vynikla pri pečení vsiakne do korpusu a koláčik je šťavnatý) a opatrne odstránime papier. Necháme úplne vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Koláčik nie je veľmi sladký, je nadýchaný a šťavnatý so sviežou chuťou:)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára