Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 30. januára 2018

Jemné tvarohové rezy

Jemné tvarohové rezy - recept
400 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
8 g stévie alebo 150 g práškového cukru
210 g masla (izbovej teploty)
4 žĺtky (izbovej teploty)
1 PL kyslej smotany
1 PL mlieka
1 PL rumu

Tvarohová plnka:
500 g jemného mäkkého tvarohu
1 žĺtok (izbovej teploty)
2 vanilkové cukry
1/2 ČL stévie alebo 1 - 2 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 malinový pudingový prášok
sneh z 5 bielkov

Múku, prášok do pečiva a stéviu preosejeme, pridáme maslo a spracujeme na mrveničku. Nakoniec pridáme žĺtky, kyslú smotanu, mlieko, rum a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 - 40 minút do chladničky.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku: Tvaroh dôkladne vymiešame so žĺtkom, stéviou, vanilkovým cukrom a pudingovým práškom. Nakoniec pridáme sneh z bielkov vyšľahaný dotuha a spolu jemne premiešame.
Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme na rozmer plechu.
Jeden vyvaľkaný plát preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a cesto rukami alebo malým valčekom roztlačíme aj na boky plechu, aby plnka nevytiekla. Na povrch cesta najemno nastrúhame piškóty, prípadne posypeme mletými orechmi (cca 3 - 4 PL), aby sa plnka nepremočila. Na takto pripravené cesto rovnomerne natrieme tvarohovú plnku, ktorú prikryjeme druhým rozvaľkaným plátom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 35 - 40 minút. Po upečení koláč pomocou papiera vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme čokoládovou polevou a pokrájame.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Koláčik nie je veľmi sladký, ale je chutný a vhodný na nedeľné posedenie so šálkou kávy v kruhu rodiny.
Pozrite si podobný recept: Jednoduchý kráľovský koláč
Jemné tvarohové rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore