Kapor s mandľami a sušeným ovocím
4 podkovičky z kapra
2 - 3 PL mandľového likéru Amaretto
morská soľ
mleté čierne korenie
korenie na ryby bez glutamanu
maslo, olivový olej
jemná kukuričná strúhanka
1 červená cibuľa
hrsť sušených hrozienok
hrsť sušených brusníc
hrsť mandľových lupienkov
2 - 3 PL mandľového likéru Amaretto
morská soľ
mleté čierne korenie
korenie na ryby bez glutamanu
maslo, olivový olej
jemná kukuričná strúhanka
1 červená cibuľa
hrsť sušených hrozienok
hrsť sušených brusníc
hrsť mandľových lupienkov
Podkovičky z kapra umyjeme, osušíme, pokvapkáme mandľovým likérom a necháme chvíľu odpočívať.
Pekáč potrieme maslom a posypeme strúhankou. Poukladáme porcie kapra, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Na každú porciu ryby položíme tenký plátok masla. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 15 minút podľa veľkosti rýb.
V panvici na troche masla a oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu (cca 3 minúty), potom pridáme sušené hrozienka, brusnice, podlejeme trochou likéru a chvíľu všetko spolu restujeme cca ďalšie 3 minúty.
Mandle opečieme dozlatista na suchej panvici.
Podkovičky kapra podávame posypané mandľami a zmesou cibule a sušeného ovocia, so zemiakovým pyré a mrkvovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pekáč potrieme maslom a posypeme strúhankou. Poukladáme porcie kapra, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby. Na každú porciu ryby položíme tenký plátok masla. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 15 minút podľa veľkosti rýb.
V panvici na troche masla a oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu (cca 3 minúty), potom pridáme sušené hrozienka, brusnice, podlejeme trochou likéru a chvíľu všetko spolu restujeme cca ďalšie 3 minúty.
Mandle opečieme dozlatista na suchej panvici.
Podkovičky kapra podávame posypané mandľami a zmesou cibule a sušeného ovocia, so zemiakovým pyré a mrkvovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára