Paštrnákové hranolky s orechovo-jogurtovým dipom
600 g očisteného paštrnáka
2 - 3 PL olivového oleja
morská soľ
mleté čierne korenie
Orechovo-jogurtový dip:
cca 50 g vlašských orechov
150 g bieleho nízkotučného jogurtu
petržlenová vňať
morská soľ
mleté čierne korenie
2 - 3 PL olivového oleja
morská soľ
mleté čierne korenie
Orechovo-jogurtový dip:
cca 50 g vlašských orechov
150 g bieleho nízkotučného jogurtu
petržlenová vňať
morská soľ
mleté čierne korenie
Orechovo-jogurtový dip: Orechy zľahka opečieme na suchej panvici, aby sa uvoľnila aróma. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vložíme do mixéra, pridáme jogurt, petržlenovú vňať a vymixujeme na jemnú hmotu. Dip preložíme do vhodnej nádoby a podľa chuti osolíme a okoreníme. Hotový dip dáme odstáť do chladničky, aby sa suroviny spojili.
Paštrnák nakrájame na hranolky, vložíme do misky, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Na plech dáme papier na pečenie a rovnomerne po celej ploche v jednej vrstve rozložíme ochutené paštrnákové hranolky. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 25 - 30 minút. Počas pečenia párkrát prehrnieme, aby sa hranolky upiekli rovnomerne.
Paštrnákové hranolky podávame teplé s orechovo-jogurtovým dipom, prípadne podávame ako prílohu namiesto zemiakov.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára