Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 21. augusta 2018

Domáce sušené paradajky

 Domáce sušené paradajky - recept
domáce paradajky
morská soľ
bazalka alebo saturejka, tymian, oregano
cesnak a olivový olej

Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na 4 až 6 častí podľa veľkosti paradajok.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý tesne vedľa seba poukladáme kúsky paradajok, rezom nahor. Osolíme a posypeme bazalkou.
Vložíme do vyhriatej teplovzdušnej rúry na 80 - 90°C, rúru zatvoríme, zapneme ventilátor a sušíme podľa potreby. Paradajky majú byť také gumové, nie celkom suché, aby sa nelámali. Počas sušenia môžeme paradajky niekoľkokrát pootáčať, aby sa sušili rovnomerne. Usušené, nie presušené paradajky dáme bokom a tie hrubšie, nedosušené sušíme ďalej. Po vysušení necháme paradajky vychladnúť.
Potom ich dáme do umytých a suchých menších zaváracích pohárov a môžeme vrstviť s plátkom cesnaku a lístkom bazalky. Zalejeme olivovým olejom ten sa nesmie dostať do spoja medzi pohárom a viečkom. Dobre uzatvoríme a sterilizujeme 5 minút, aby sa viečka chytili. Potom vyberieme a pod dekou necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Takéto paradajky používame v teplej i v studenej kuchyni. Výborne chutia k rôznym nátierkam, k pečenému mäsu, na cestoviny, na opečený celozrnný chlieb, do šalátov, na maslový chlebík a podobne. Olej získa zaujímavú chuť a možno ho využiť pri príprave ďalších jedál. Takouto úpravou získame zdravú pochutinu.
Domáce sušené paradajky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore