Zeleninový šalát s bryndzovou zálievkou
cca 12 - 13 ks cherry paradajky
1 - 2 stonky stonkového zeleru
1- 2 ks uhorky nakladačky
1 malá cibuľa
6 PL olivový olej
3 PL citrónová šťava
agáve sirup alebo med (podľa chuti)
pravá ovčia bryndza (podľa potreby)
kôpor
morská soľ, mleté čierne korenie
1 - 2 stonky stonkového zeleru
1- 2 ks uhorky nakladačky
1 malá cibuľa
6 PL olivový olej
3 PL citrónová šťava
agáve sirup alebo med (podľa chuti)
pravá ovčia bryndza (podľa potreby)
kôpor
morská soľ, mleté čierne korenie
Olivový olej vymiešame metličkou s citrónovou šťavou. Pridáme nasekaný kôpor, podľa potreby bryndzu a opäť metličkou dôkladne rozmiešame, aby nám vznikla nie príliš hustá zálievka. Dochutíme agáve sirupom, soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou. (Ak má niekto rád pikantné môže do zálievky pridať mleté chilli alebo k zelenine nakrájať chilli papričku).
Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, polejeme bryndzovou zálievkou a premiešame. Hotový šalát necháme chvíľu odležať v chladničke, aby sa prepojili chute.
Pred podávaním premiešame, naservírujeme do misiek, posypeme bryndzou a môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k hovädziemu či jahňaciemu steaku.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, polejeme bryndzovou zálievkou a premiešame. Hotový šalát necháme chvíľu odležať v chladničke, aby sa prepojili chute.
Pred podávaním premiešame, naservírujeme do misiek, posypeme bryndzou a môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k hovädziemu či jahňaciemu steaku.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára