Zapekané baklažánové kolieska
1 bio baklažán
2 paradajky
cca 150 g čerstvého ovčieho syra
morská soľ
grilovacie korenie bez glutamanu
olivový olej
čierne olivy a petržlenová vňať
2 paradajky
cca 150 g čerstvého ovčieho syra
morská soľ
grilovacie korenie bez glutamanu
olivový olej
čierne olivy a petržlenová vňať
Paradajky a olivy nakrájame na kolieska a syr na plátky.
Baklažán umyjeme, osušíme, konce odrežeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 1 centimeter. Osolíme, necháme vypotiť a potom kuchynskou utierkou osušíme prebytočnú tekutinu.
Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Baklažán poukladáme na plech, maslovačkou ho potrieme olejom, posypeme grilovacím korením a vo vyhriatej rúre na 200°C zapekáme 10 - 12 minút do polomäkka. Potom vyberieme a na každé koliesko baklažánu položíme plátok syra a koliesko paradajky, ktoré potrieme olejom. Vložíme späť do rúry a zapekáme asi 15 minút. Vyberieme, každú porciu ozdobíme olivami a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvou zeleninou a chutná zdravá večera je na stole.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Baklažán umyjeme, osušíme, konce odrežeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 1 centimeter. Osolíme, necháme vypotiť a potom kuchynskou utierkou osušíme prebytočnú tekutinu.
Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Baklažán poukladáme na plech, maslovačkou ho potrieme olejom, posypeme grilovacím korením a vo vyhriatej rúre na 200°C zapekáme 10 - 12 minút do polomäkka. Potom vyberieme a na každé koliesko baklažánu položíme plátok syra a koliesko paradajky, ktoré potrieme olejom. Vložíme späť do rúry a zapekáme asi 15 minút. Vyberieme, každú porciu ozdobíme olivami a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvou zeleninou a chutná zdravá večera je na stole.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára