štvrtok 6. decembra 2018

Treska s kôprovým maslom

Treska s kôprovým maslom - recept
4 filety tresky
cca 50 g masla
šťava z polovice citróna
2 PL nasekaného kôpru
1 ČL kremžskej alebo dijonskej horčice
4 väčšie mrkvy
2 stredne veľké petržleny
1 menší zeler
maslo a olivový olej na dusenie zeleniny
zeleninový vývar
himalájska bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
zelerová vňať na posypanie

Filety tresky umyjeme a osušíme.
Citrónovú šťavu vymiešame s nasekaným kôprom, rozpusteným maslom, horčicou, osolíme a okoreníme. S touto marinádou pokvapkáme filety ryby a necháme marinovať asi 15 minút.
Očistenú mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na väčšie pásiky. V panvici rozpustíme trochu masla, prilejeme trochu oleja, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a za občasného miešania chvíľu opekáme. Potom podlejeme horúcim vývarom a dusíme do polomäkka. Ak treba počas dusenia podlievame vývarom a občas premiešame.
Zeleninu aj s výpekom rozložíme do pekáča, ktorý sme jemne potreli olejom. Na zeleninu uložíme marinovanú tresku a vo vyhriatej rúre na 190°C pečieme 15 - 20 minút podľa potreby.
Pred podávaním posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Ak nemáte rady kôpor môžete ho naradiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pozrite si podobný recept: Rybie medailónky v orechovej kôrke
Treska s kôprovým maslom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore