Gaštanovo-orechová bábovka
4 vajcia
2 - 3 PL trstinového cukru
250 g gaštanového pyré
60 g mletých vlašských orechov
1 až 2 štipky sódy bikarbóny
100 ml oleja
2 - 3 PL rumu
olej na potretie formy
mleté orechy na posypanie
2 - 3 PL trstinového cukru
250 g gaštanového pyré
60 g mletých vlašských orechov
1 až 2 štipky sódy bikarbóny
100 ml oleja
2 - 3 PL rumu
olej na potretie formy
mleté orechy na posypanie
Gaštanové pyré necháme rozmraziť, potom ho nahrubo nastrúhame.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s trstinovým cukrom vyšľaháme na hustú penu. Postupne primiešame nastrúhané gaštanové pyré, olej, sódu bikarbónu, mleté orechy a rum. Do gaštanovej hmoty zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
Silikónovú bábovkovú formu jemne potrieme olejom a posypeme mletými orechmi. Cesto nalejeme do formy a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme asi 30 - 35 minút.
Po upečení necháme bábovku vo forme mierne vychladnúť na mriežke, potom ju vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s trstinovým cukrom vyšľaháme na hustú penu. Postupne primiešame nastrúhané gaštanové pyré, olej, sódu bikarbónu, mleté orechy a rum. Do gaštanovej hmoty zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
Silikónovú bábovkovú formu jemne potrieme olejom a posypeme mletými orechmi. Cesto nalejeme do formy a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme asi 30 - 35 minút.
Po upečení necháme bábovku vo forme mierne vychladnúť na mriežke, potom ju vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Bábovka je chutná, šťavnatá, mäkká ako pampúšik a s príjemnou gaštanovou vôňou:) Mňam!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára