Jablkové muffiny
200 g hladkej špaldovej múky
50 g jemných ovsených vločiek
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
štvrť lyžičky sódy bikarbóny
75 g posekaných vlašských orechov
250 ml acidofilného mlieka
1 vajce
70 - 80 g trstinového cukru podľa chuti
100 ml oleja
150 g ošúpaných nahrubo postrúhaných jabĺk
papierové košíčky na muffiny
50 g jemných ovsených vločiek
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
štvrť lyžičky sódy bikarbóny
75 g posekaných vlašských orechov
250 ml acidofilného mlieka
1 vajce
70 - 80 g trstinového cukru podľa chuti
100 ml oleja
150 g ošúpaných nahrubo postrúhaných jabĺk
papierové košíčky na muffiny
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
V jednej miske zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, ovsené vločky, sódu bikarbónu a orechy. V druhej miske zmiešame acidofilné mlieko, trstinový cukor, vajíčko, olej a jablká.
Do sypkej zmesi pridáme obsah z druhej misky a zľahka premiešame (čím kratšie miešame, tým je cesto nadýchanejšie). Cesto rovnomerne rozdelíme do košíkov, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 20 - 25 minút. Po miernom vychladnutí vyberieme muffiny z plechu a necháme na mriežke vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V jednej miske zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, ovsené vločky, sódu bikarbónu a orechy. V druhej miske zmiešame acidofilné mlieko, trstinový cukor, vajíčko, olej a jablká.
Do sypkej zmesi pridáme obsah z druhej misky a zľahka premiešame (čím kratšie miešame, tým je cesto nadýchanejšie). Cesto rovnomerne rozdelíme do košíkov, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 20 - 25 minút. Po miernom vychladnutí vyberieme muffiny z plechu a necháme na mriežke vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára