Jednoduchá kapustová polievka
720 ml domácej kyslej kapusty
1 - 2 ks domácej klobásy (nemusí byť)
3 väčšie zemiaky
1 cibuľa
olivový olej
2 - 3 hrste sušených sliviek (podľa chuti)
mletá červená paprika
bobkový list, mleté čierne korenie
morská soľ
kyslá smotana
1 - 2 ks domácej klobásy (nemusí byť)
3 väčšie zemiaky
1 cibuľa
olivový olej
2 - 3 hrste sušených sliviek (podľa chuti)
mletá červená paprika
bobkový list, mleté čierne korenie
morská soľ
kyslá smotana
Zemiaky očistíme. Dva zemiaky nakrájame na kocky a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka. Zvyšný zemiak nahrubo nastrúhame.
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu a chvíľu opekáme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a zalejeme vodou. Pridáme nastrúhaný zemiak (ten zahustí polievku) a bobkový list. Varíme takmer domäkka. Potom do polievky dáme na kolieska nakrájanú klobásu a spolu s kapustou uvaríme domäkka. Nakoniec pridáme scedené zemiaky a na malé kúsky pokrájané slivky. Všetko spolu chvíľu povaríme, aby sa prepojili chute. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Naservírujeme do tanierov a ochutíme lyžičkou kyslej smotany, ktorú posypeme petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutí horúca.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu a chvíľu opekáme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a zalejeme vodou. Pridáme nastrúhaný zemiak (ten zahustí polievku) a bobkový list. Varíme takmer domäkka. Potom do polievky dáme na kolieska nakrájanú klobásu a spolu s kapustou uvaríme domäkka. Nakoniec pridáme scedené zemiaky a na malé kúsky pokrájané slivky. Všetko spolu chvíľu povaríme, aby sa prepojili chute. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Naservírujeme do tanierov a ochutíme lyžičkou kyslej smotany, ktorú posypeme petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutí horúca.
Prajem dobrú chuť!
Do polievky môžeme pridať aj sušené huby.
Pozrite si podobný recept: Kapustovo-zeleninová polievka so slivkami
0 komentárov:
Zverejnenie komentára