Čokoládovo-kakaová bábovka
4 vajcia
150 g trstinového cukru (podľa chuti)
220 ml mlieka
260 g hladkej špaldovej múky
3 ČL prášku do pečiva
2 ČL kakaa
50 g mletých vlašských orechov
50 g čokolády s 52% kakaa
5 PL oleja
150 g trstinového cukru (podľa chuti)
220 ml mlieka
260 g hladkej špaldovej múky
3 ČL prášku do pečiva
2 ČL kakaa
50 g mletých vlašských orechov
50 g čokolády s 52% kakaa
5 PL oleja
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme na hustejšiu penu. Postupne po častiach pridávame mlieko a zmes preosiatej múky, prášku do pečiva a kakaa. Nakoniec vmiešame olej, orechy a posekanú čokoládu.
Silikónovú bábovkovú formu jemne potrieme olejom, do ktorej rovnomerne nalejeme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 35 - 40 minút. Upečenú bábovku necháme mierne vychladnúť vo forme a potom ju opatrne z formy vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť.
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Silikónovú bábovkovú formu jemne potrieme olejom, do ktorej rovnomerne nalejeme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 35 - 40 minút. Upečenú bábovku necháme mierne vychladnúť vo forme a potom ju opatrne z formy vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť.
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára