Jablková omeleta
1 vajce
1 PL špaldovej alebo pšeničnej krupice (detská)
5 PL mlieka
štipka soli
1 jablko
1 PL masla
práškový trstinový cukor
mletá škorica
1 PL špaldovej alebo pšeničnej krupice (detská)
5 PL mlieka
štipka soli
1 jablko
1 PL masla
práškový trstinový cukor
mletá škorica
Vajíčko, krupicu, mlieko a soľ vymiešame.
Jablko ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Maslo rozpustíme v panvici, potom tesne vedľa seba poukladáme jablká, prikryjeme pokrievkou a chvíľu podusíme, aby jablká trochu zmäkli. Odkryjeme, polejeme vaječnou zmesou, opäť prikryjeme a asi 4 minúty pod pokrievkou smažíme. Vyklopíme na tanier, posypeme preosiatym práškovým cukrom a mletou škoricou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Jablko ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Maslo rozpustíme v panvici, potom tesne vedľa seba poukladáme jablká, prikryjeme pokrievkou a chvíľu podusíme, aby jablká trochu zmäkli. Odkryjeme, polejeme vaječnou zmesou, opäť prikryjeme a asi 4 minúty pod pokrievkou smažíme. Vyklopíme na tanier, posypeme preosiatym práškovým cukrom a mletou škoricou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára