Kapustové fliačky
1 hlávka bielej kapusty
1 balík cestovín - fliačky
5 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
olej
1 cibuľa
soľ
mletá škorica
1 balík cestovín - fliačky
5 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
olej
1 cibuľa
soľ
mletá škorica
Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Kapustu nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli, osolíme a posypeme škoricou. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka (ak treba počas varenia podlievame). Medzitým uvaríme v osolenej vode fliačky, scedíme ich a premiešame s dusenou kapustou.
Doba prípravy: Poznámka: Obľúbené sú aj kapustové fliačky s údeným mäsom (200 g). Postup je rovnaký len vynecháme škoricu a pridáme celú rascu. Údené mäso nakrájame na kocky a pridáme k dusenej kapuste, primiešame cestoviny a podávame s kyslou smotanou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára