Bryndzovníky
40 g droždia
2,5 dl mlieka
1 ČL kryštálového cukru
500 g polohrubej múky
1 vajce
1 ČL soli
100 ml oleja
Plnka:
250 g bryndze
1 vajce a pažítka
2,5 dl mlieka
1 ČL kryštálového cukru
500 g polohrubej múky
1 vajce
1 ČL soli
100 ml oleja
Plnka:
250 g bryndze
1 vajce a pažítka
Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
Múku premiešame so soľou, pridáme vajce, 2 lyžičky cukru, olej, kvások a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho na teplé miesto vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme, formičkou alebo pohárom povykrajujeme kolieska, uložíme ďalej od seba na vymastený plech a necháme ešte chvíľu kysnúť.
Bryndzu vymiešame s vajíčkom a pažítkou.
Do každého kolieska urobíme jamku, naplníme ju bryndzou, dookola potrieme rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 170°C upečieme do ružova.
Na obmenu receptu: Bryndzovníky môžeme pripraviť tak, že vyvaľkané cesto pokrájame na väčšie štvorce, na každý dáme lyžicu plnky, štvorce preložíme na trojuholníky (šatôčky), okraje dobre postláčame, aby plnka nevytiekla, poukladáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a upečieme.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára